Luftade hojen, strul med headset


Tänkte lufta hojen idag. Väl i garaget jackade jag på väskorna då jag funderade på att handla på olika gårdsbutiker.

Startade komradion, men den synkade inte med telefonen idag 😦 Var det för att jag pillade på den så mycket sist, när jag inte kunde stänga av den?

Fick inte igång synkningen alls. Stod i garaget i en halvtimme och försökte, stängde av och startade om den och försökte para ihop den med telefonen. ICKE 😦

Gick till youtube och kollade och jag gjorde som killen visade. Visserligen hade jag inte samma ikoner som han hade, men hans programvara var nyare än min (SRC + version visas när den hittas av telefonen. v1.1 hade jag och han v3 om jag minns rätt).

Omstart av telefonen hjälpte inte. Jag hade redan raderat parningen och tänkte para på nytt, men det gick inte att para ihop telefonen och headsetet, fick felmeddelande att den inte var i rätt läge.

Så jag ledsnade och åkte iväg.

När jag närmade mig en korsning såg jag en tankbil som stannade och väntade på att köra ut. Han tittade åt fel hål. Jag undrade om jag skulle bromsa eller om han behagade titta åt mitt håll och upptäcka mig? Han körde ut och jag var på väg att bromsa, när han plötsligt upptäckte mig och stannade. Jag kunde köra vidare.

Det var massa med cyklister som tränade innan Gisebo och Vista Kulle vägen.

Stannade och handlade kaffe och äpplen. De bjuder på kaffe fram till midsommar, så jag satt och drack lite kaffe. Några av cyklisterna hittade dit med, eller var det annat gäng?

Skyndade mig att dricka upp kaffet och dra så att jag inte skulle ha de framför på smala vägen.

Stannade lite vid Landsjön, men åkte efter en kort stud av samma skäl.

På vägen ut mot Bunn var det en bilist som körde mittemellan 2 körfält och vinglade lite innan Skärstad? Mobilen tro? Höll avståndet tills jag kom till den väg jag ville svänga av (mot kyrkan).

Stannade på 2 ställen i Bunn innan jag åkte vidare mot Örserum. Var på min vakt då sist (23 dec) var det isigt på sina ställen. Då var det +7º och nu +10°.

Funderade om jag skulle köpa lite korv, skinka, …, när jag kom till Örserum, men bestämde mig att vänta till nästa vecka.

Vidare till Gränna, men jag åkte aldrig in i samhället, utan körde tillbaka mot Jönköping.

I Skärstad var det en bilist som körde ut från en väg, för att sedan upptäcka mig och stannade mitt på vägen så att jag kunde passera.

Väl tillbaka, tog jag upp hjälmen och höll på i 1,5 timmar till! Fick inte igång skiten 😦 Tills jag klickade på annan länk och den som hade lagt upp videon hade samma ikoner på sitt headset som jag. Där tryckte han inte på telefonknappen som det står i manualen (jag laddat ner) och inte heller på den video jag tittat tidigare. Här höll man på + knappen och då blinkade det som det skulle och nu är headsetet och telefonen parad igen!

Såg senare att jag hade gått på ordet PRO och laddat ner fel version (C3 PRO) av manual, där ikonerna och instruktionen var annorlunda. Skulle ha valt SRC-system PRO.

Inte så konstigt att jag inte kunde uppgradera programvaran heller! Jag skulle ha valt detta och jag behövde inte ladda ner programvara utan jag hade gjort rätt att uppgradera det via community.  Så jag får städa lite på burken med.

Hur som helst var det tråkigt att åka utan musik. Fick inte radion att funka heller, så jag kanske ska kolla på manualen? Rätt manual förstås!

Sista milen gjorde det ont i tinningen. Hoppas att hjälmen anpassar sig efter min skalle snart.

Mätarställning: 27879. 8.8 mil blev det idag.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.