Potatispizza


Potatispizza (4 port)

Råriven potatis med ost, ägg och kryddor gräddas i form.
Efter ett tag täcks ytan med tomater och korv á la pizza.

  •  10 medelstora potatisar (ca 750 g)
  •  3 ägg
  •  2,5 dl matlagningsgrädde
  •  1 tsk salt, 1 krm svartpeppar
  •  1 tsk smulad torkad oregano
  •  1 tsk smulad torkad timjan
  •  3-4 msk riven parmesanost

Pålägg:
tomater, ca 100 g rökt korv, 1-3 dl riven lagrad ost.

Skala potatisen. Vispa samman ägg, grädde, kryddor och ost.
Riv potatisen på grova sidan av rivjärnet direkt ner i äggsmeten. Blanda
alltsammans. Häll den i smord liten långpanna ca 23*33 cm. Jämna till ytan.
Grädda mitt i ugnen vid 225 grader ca 20 minuter.

Skär tomaterna och korv i skivor. Riv osten. Ta ut formen
och täck ytan med tomater, korv och ost. Grädda ytterligare 15-20 min eller
tills potatisen är mjuk.

Servera en sallad till.

Variera pizzapålägget efter tycke och smak.