Kebab


Kebab för 4

Sätt på ugnen 225-250o (grill)

  •  Nötfärs 200 gr/person
  •  1 stor finriven lök
  •  Salt & peppar
  •  Ev. Spiskummin

Blanda löken med köttet tillsammans med salt och peppar. bre ut det på en insmord långpanna så tunt som möjligt.

Grilla högst upp i ungen i 5-10 minuter.

Sås

Blanda ihop:

  •  Creméfraiche 1 burk
  •  Bostongurka 2-3 msk
  •  Majonäs 1-2 msk
  •  Salt
  •  Peppar
  •  Vitlök
  •  Ev. chilisås

Kebeb kan ätas med:

  •  Pitabröd eller
  •  Pommes frites eller
  •  Ris eller
  •  Bulgur

Tillbehör:

  •  Lök
  •  Fefferoni
  •  Sallad
  •  Tomater (färsk i bröd eller grillad till ris)
  •  Gurka