Nya mediciner, ögonbottenfotografering, 1100 mila service


Åkte till Ryhov för ögonbottenfotografering i morse. Det gick bra. Hade lite blödning i vänster öga, som inte hade med diabetes att göra, sa de. Åkte buss för första gången sedan slutet på 2019. Det gick bra med. Nytt biljettsystem och nytt sätt att pröjsa o skanna digitala biljetten. Ny busslinje med!

Var där för tidigt o väntade länge, tack vare det. Hade tänkt att ta hojen dit, men såg att det snöat mera i natt, o det fortsatte att snöa när jag gick till bussen. Det gick bra med magen med. Gick på toa när jag kom dit o när jag skulle hem. Så jag vågade mig att istället för att byta buss, gå hem. Det gick bra det med den här gången.

Hade skickat ett meddelande till vårdcentralen om medicinerna. Fick brev hem i tisdags att jag fått nya piller för diabetes o en för (lite för) högt kolesterol. Jag hade tolkat att NovoNorm ska ersätta Synjardy, så jag slutade ta den. Men när jag läste brevet på nytt, såg jag inga tecken på att jag skulle sluta med Synjardy. Fick ett meddelande tillbaka när jag kom hem, att

Hade skickat ett meddelande till vårdcentralen om medicinerna. Fick brev hem i tisdags att jag fått nya piller för diabetes o en för (lite för) högt kolesterol. Jag hade tolkat att NovoNorm ska ersätta Synjardy, så jag slutade ta den. Men när jag läste brevet på nytt, såg jag inga tecken på att jag skulle sluta med Synjardy. Fick ett meddelande tillbaka när jag kom hem, att

Hade skickat ett meddelande till vårdcentralen om medicinerna. Fick brev hem i tisdags att jag fått nya piller för diabetes o en för (lite för) högt kolesterol. Jag hade tolkat att NovoNorm ska ersätta Synjardy, så jag slutade ta den. Men när jag läste brevet på nytt, såg jag inga tecken på att jag skulle sluta med Synjardy. Fick ett meddelande tillbaka när jag kom hem, att NovoNorm var komplement till den andra, då långtidssockret hade sjunkit marginellt November – mars (från 60 till 56).

Få se om jag drabbas av nya pillens biverkningar. En stor del av de besvären har jag ju redan!

NovoNorm ska jag ta 3 gånger om dagen, en kvart innan huvudmåltiden. Den känner jag av faktiskt. Synjardy kände jag av i kläderna då jag gått ner tack vare den (en stor del i alla fall).

Men jag vågade inte äta mellanmål när jag åkte till sjukhuset o var rätt så dålig när jag kom hem o käkade mellis, dryga 6 timmar efter frukosten.

Jag hade tagit på mig MC-kläderna för att köra ut hojen då den skulle hämtas för att göra service på, men hann inte iväg innan de var här o ringde. Så det var bara att kuta ner till garaget o köra ut den. Kom på att jag glömt att ta med serviceboken, så jag gick raskt tillbaka o hämtade den, men hojen skulle spännas fast.

Det blir 1100 mila service (10990 står mätarställningen på.) Det var inte länge sedan jag gjorde 1000-mila service! 2 år sedan bara.

Jag får hem hojen efter påsk. Frågade om de kunde byta ut min hjälm med? Det har gått dryga 5 år sedan jag köpte den faktiskt.

P.s., det var första gången jag körde uppför en sån ramp o tänkte på alla videon jag sett där folk klantat sig. Men detta ledde inte till att jag klantade mig i alla fall! D.s.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.