Höj o sänkbar bord


Har länge funderat på att köpa höj- o sänkbar bord, men har velat istället, våg som jag är. Har tidigare ställt skolådor under tangentbord och roller mouse. Det har inte blivit så många per dag som jag gjort det, då det varit bökigt. Har ju behövt justera skärm med.

För ett par veckor sedan snackade jag åter om det med en kollega och han tipsade om ett ställe. Kollade på det och efter ännu mer velade så skickade jag efter ett sånt. Valde mörkgrå skiva och svarta ben o storleken valde jag 100×70. Till det valde jag kabelränna.

Sen hade jag sett att en vars kurser jag går på, på nätet använde sig att en riktig timglas. Han använde det för att avgöra varje halvtimme (som det timglaset var på) avgöra om han är på rätt spår eller om han ska byta inriktning när han sitter och felsöker, … . Har tyckt att det är jätte bra idé och då när jag såg att de hade sånt, så beställde jag det med.

Timglaset visade sig vara restnoterat och lär inte levereras innan ny år 😦

Bordet fick jag igår och kabelrännan idag.

Kämpade länge med bordet igår innan jag gav upp och ringde en granne. bordskivan var inte märkt eller färdigt borrat och det var väldigt svårt att skruva i, speciellt med mina händer. Det gick inte bra med skruvdragare som jag hade heller.

Grannen hade en bättre skruvdragare och kom över. Vi lyckades hålla avstånd, även om det inte var meter direkt och fixade bordet till slut.

Jag hade flyttat bordskivan och benen till köksbordet och hade redan ”skadat” ryggen på köpet. 26 kg är inte tungt, men det var otympligt att flytta det hela.

I morse lyckades jag skruva i sär det gamla bordet och med hjälp av hiss bär ner till förrådet, även det var tungt och klumpigt.

Så det känns i ryggen.

Allt som allt gick det på 3675 kr inkl. frakt.

Har stått och jobbat flera gånger idag, men som sagt har det inte varit roligt med ryggvärk. Jag fick dock justera webkameran flera gånger när jag höjde och sänkte bordet.

Jag gick till affären i morse och köpte en ask choklad som tack till grannen. Han tyckte att det inte behövdes med tanke på allt jag hjälp de med, med datorer, telefoner, tv, …, men jag ville visa min tacksamhet på annat sätt ändå.

Jag gick med kabelrännan till förrådet när jag såg alla skruvar som följde med! Inte flera skruvar tänkte jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.