Nära bli påbackad


Det var ingen bra dag idag. Det började med att jag höll på att välta hojen, 2 gånger när jag skulle iväg. Hojen bara nitade när jag startade och började köra åt höger.

När första gången det hände så trodde jag att jag hade släppt kopplingen för tidigt. Då började hojen luta ner till höger, men jag lyckades kämpa emot och rätta till den. Vad fan är detta? Det gick inte att åka framåt. Backade den lite och det blev likadant nästa försök. Men jag räddade hojen till kostnad av värk i ljumsken.

Klev av för att kolla om det är fel på kopplingen när jag upptäckte att jag hade inte tagit bort låset (skivbromslåset)! Såg lite märken på fälgen när jag tog bort låset 😦 Så är det när man är borta i tankarna och räknar antal dagar kvar på semestern.

Åkte iväg trots värk i ländryggen & ljumsken.

Var runt omkring Tranås när magvärken blev värre. Stannade för att kissa ett ställe och värken minskade efter att jag kissat, så jag tog mindre vägar hemåt.

Men sen hände det. Jag körde bakom en skördemaskin av någon sort. Hade följt den i någon km med god avstånd. Men den nita och började köra snabbt bakåt. Jag som nitade och tänkte vad fan sysslar han med? Såg att han hade fått möte av en traktor och han backade för hans skull. Ser han inte mig? Nä, verkar inte ha sett mig. Hinner jag vända? nä, inte när jag har 6:an i och inte på den smala vägen. Försökte tuta, det hände inget. Tittade ner och såg att jag hade tryckt på blinkers (som nollställer blinkers). Tutade och höll i och var på väg att fälla ner sidostödet och kliva och fly för liver när han stannade knappa metern från mig.

Traktorn som kom fram såg mig och han som höll backa på mig körde vidare och svängde där jag hade tänkt att svänga. Jag fortsatte rakt fram med hög plus.

Ibland har man tur. Jag borde ha växlat ner till 3-4 i alla fall. Borde ha försökt vänt, eller så skulle ha tutat tidigare. Borde ha tänkt på att överge hojen tidigare. Men det det gick bra i alla fall, i sista sekunden.

Nu ska jag ta lite värktabeller för ljumsken och smörja ryggen.

Tankade 4,65 liter innan jag åkte ur stan & 7,78 liter när jag kom tillbaka.

Mätarställning: 8012, 19,2 mil blev det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.