Mer strul


Det var än värre struligt igår kväll/idag.

Flera AG strulade igår kväll under backupen. Samma kluster. Jätte konstiga fel som att databaser som inte var tillgängliga. Funderade på om jag behöver återläsa databasen som i för sig hade backats, men det hade skit sig under verify delen av backupen.

Men det gick inte att ta databasen ur AG, stod och tuggade bra länge tills jag tog bort min session. Försökte göra failover, än mer tugg och min Management Studio kraschade under det.

När jag loggade in på nytt såg jag att AG hade hamnat i konstig läge. Den försökte göra resolve på replikorna! De andra servrarna hade tappat kontakten helt.

Försökte ta bort AG, men nä, den tuggade ännu mera. Till slut sa klustret att det räckte och denna Role sattes offline. Upp med den igen, men nä, same skit lite senare.

Jag var skit trött så jag loggade ut vid 22, det var ändå en testmiljö. Tänkte att det kanske får kontakten till de andra servrarna senare.

Kunde inte släppa tänka på det, så jag satt och googlade på Resolving på replika. Det var inget jag blev klok på/stämde med denna situation, så jag slutade 22:30-tiden.

Vaknade av värk som vanligt och nu hade jag även domningar. Klockan var då 02:15. Kunde inte somna om.

Runt 04 såg ja andra larm så då loggade jag på. Resolving fortfarande och nu hade den server som hade startas om fått problem med samtliga 8 databaser i den krånglade AG.

Startade om SQL Server tjäänsten. Flera AG gjorde failover, men förstås inte den som krånglade. Den tyckte att den hade bara en replika ju!

Letade efter skriptet på hur man ta ner hängande tjänster och tog ner SQL Server helt och startade tjänsten. Då gick det att ta bort AG.

Tog bort replikorna från de sekundära servrarna och upptäckte att samtliga databaser i primären mådde bra 🙂 Så då fick jag skapa om AG:n på nytt.

Sen var det strul på andra ställen. Tog bort verify från backupjobbet för att se hur det går.

Få se hur det senare idag. Ögonen går i kors nu och klantade mig under skriptandet flera gånger så det är dags att vila ögonen och hjärnan lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.