Det blev Vättern runt idag


Det blev Vättern runt idag. Åkte 07:30 och var hemma 17:45.

Stannade för ett rådjur som verkade kolla om han kände igen mig eller ej! Fick rulla sakta framåt tills den flyttade på sig.

Det var väldigt nära en mörk kurva. Skulle in i kurvan samtidigt som mötande bilen bestämde sig att gena i kurvan. Jag bromsade och han styrde om när han upptäckte mig.

På en annan smal väg mötte jag flera motorcyklister och vi hejade. En stund senare såg jag 3 (i sällskapet?) som låg bakom en bil. 2 av de bestämde sig att köra om. Jag fick nita för att inte krocka med de 2 som valde att köra om. den tredje gjorde aldrig det. Den första gjorde dessutom en wheelie när han körde om bilisten och innan han passerade mig. Inte direkt smart tycker jag. Jag fångade kanske i hans actionkamera.

I en annan smal väg såg jag en bil stå bakom en kurva, med varningsblinkers på. Liter senare såg jag en kille i en annan kurva prata i telefon. Sen såg jag att han måste ha kört ner i diket och upp på vägen för att ha stannat några hundra meter längre bort. Hans bil var nog paj, men han såg att må OK. Han måste ha kört lite väl fort i en snäv kurva.

I första grusvägen upptäckte kände jag lukten av grillkol för att en stund senare se utbrunnen skogsparti. Nitade. Brinner det? Nä, det verkar vara gammal skada. Det ryker inte, bara luktar. Hur långt är det? Det var inte långt. Tog några kort. Det hade brunnit på bägge sidorna av vägen.

Den längsta grusvägen var Tiveden. Den sista grusvägen kommer jag aldrig ta flera gång. Det var en en väldig smal och kurvig väg, men mycket lösgrus. Körde ingen bra där.

Det var som mest 31 grader idag 😦

Käkade en korv med bröd vid Zinkgruvan och språkade med en kille en stund. Tog en fika i Sya. En kaka gick åt med. Så nu är det dags för middag känner jag!

Tankade 7,65 L, 7,52 L & 5,47 L. Mätarställning: 30430. 45,6 mil blev det idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.