Hälsoundersökning, Omberg


Var först till Previa på undersökning (Hälso- och arbetsmiljöprofil). Jag har gått upp den senaste perioden, vilket har känts i kläderna, men nu visades det även i värden:

  • Vikt hemma: 110, där 116 ( med MC-kläder på)
  • Midjemått: 141
  • Plasmasocker. 7,9  (har ju ätit mycket godis på sistone samt mycket te med honung, senast dryga timmen innan mätningen)
  • Kolesterol: 4,85
  • Blodtryck 110/80

Får kontakta vårdcentral för koll, speciellt bukspottskörteln. Det rekommenderas även influensavaccin, vilket jag ändå hade tänkt att ta. Jag kunde nog ta det där med.

Sen var det vanlig, ät rätt, rör dig mera. Gick igenom enkät som jag hade fyllt i tidigare och diskuterade det lite. Fick tips att lyssna på P1, … när jag vaknar tidigt, verkligen lyssna så att jag slipper mala och tänka på jobbet. Det ska jag testa.

Åkte sedan mot Gränna och handlade. Bestämde mig för att åka vidare mot Omberg och tog Uppgränna-Duvebovägen, oj så mycket grus det var. Halkbekämpning? Kom att tänka på att för ett par månader sedan hade det skyltas om beläggningsarbete, det var inte bortsopad än 😮 Duvebo-Adelöv får man undvika till våren, där ska det göras samma jobb.

Innan Boet såg jag en jägare och saktade ner, men det var bara att fortsätta sedan.

Var bra frusen i fingrarna när jag kom till Omberg, så jag vände fort, stannade och bytte till tjockare handskar.

På vägen tillbaka såg jag backspelen att det fladdrade något bakom mig. Varselvästen? Nä, det var toppboxen som hade öppnats och det var en av påsarna, en platspåse som fladdrade 😮

Stannade snabbt och stängde boxen, allt var kvar och det var inte fel på låset heller, jag måste ha slarvat när jag stannade i Omberg. Hade åkt typ 5-6 mil innan jag upptäckte detta! Fast jag vet inte när den hade flugit upp heller från andra sidan. Jag kollade mest vänster backspegel och där syntes det inte. Det var först när jag till slut körde om som körde typ 65 på 80 sträckan som jag upptäckte detta, först när jag kollade höger bakspegeln!

Först efter 16 käkade jag lunch, hade köpt en räkmacka i Gränna.

Det var 10-11 º. Det duggade lätt när jag kom tillbaka, annars var det uppehåll.

Tankade 9,3 liter. Mätarställning: 19697. 17,3 mil blev det idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.