Torpa Stenhus


Var till Torpa Stenhus för andra gången. Denna gång käkade jag jätte god mat.

Åkte 4 nya vägar varav 3 grus. Åkte andra grusvägar med, totalt 5 st. De var OK att köra. Lite jobbigt på vissa ställen.

Näst sista grusvägen mot Ljungarp så jag en tjej ridandes på en häst komma. Hon stannade och jag gick ner till 30 och hade tänkt att sänka ner mer och krypköra när hon signalerade ”sakta ner”. Då stannade och stängde av tändningen, tänkte att hästen var säkert rädd för oljud.

Bilen som var bakom de körde sakta förbi hästen och mig som hade stannat 200 meter längre ner. Hon började rida ner och stannade 50 meter från mig. Jag vinkade fram henne och öppnade hjälmen. Vi snackade länge. Hon var trevlig, körde själv en Yamaha och hade nyligen tagit B-kort. Hon hade heller inte sett behovet av B-kort förrän hon flyttat till landet från Göteborg. Hon var från Småland, var uppfattade jag inte, inte heller vilken modell hoj hon hade. Hjälmen började spela musik när hon sa hoj typen. Då stängde jag av musiken. När hon sa varifrån hon kom uppfattade hjälmen att jag ville lyssna på radio, Radio On!

Hon nämnde att det fanns mycket vilt i närheten innan vi skildes åt. Väntade tills de var mer än 50 meter innan jag startade hojen. Hon berömde mig för att ha stannat och stängt av hojen, även om hennes häst var rätt så van vid MC, men man vet ju aldrig.

Det var massa med gamla bilar vid Torpa, nån sorts träff?

Jag började få mer ont i magen efter några timmar efter maten. Det hjälpte att stanna och gå lite faktiskt. Jag var inne i skogen på några ställen, sist när jag stannade för att fota valvbron (sista grusvägen innan Torpa Stenhus) då jag fick jag gå en bit för att kunna få  bra vinkel.

Det väldigt lite bilar ute idag.

Några droppar regn fick jag på mig, annars var det molnigt.

Mätarställning: 18007, 25,3 mil blev det idag. Tankade 8,29 liter. 17,11 kr/l.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.