Plötsligt det händer!


Kände att mina linser har gjort sitt och slängde när jag kom hem. Började leta efter engångslinserna jag köpte för ett tag sedan, då jag hittade ett askar med månadslinser, samma styrka som jag har just nu 😮

Och det var inte för 3 månader, utan för 6 månader 😮 Vilken jackpott! 🙂

Så nu har jag linser för 8 månader, engångslinser för 2 månader och månadslinser för 6 månader.

Månadslinserna är så där, ibland kan jag ha de för över en månad, ibland kortare period. Det har också hänt att jag tappat en lins, inte hittat den, och behövt plocka fram nya månadslinser.

Jag tror att jag ska ta dags bara i framtiden. Slipper hålla på att rengöra, det svider inte lika mycket att man tappar ena. Slipper köpa vätska att ha med om jag åker iväg på övernattning och så.

Har visserligen inte provat att ha månadslinserna en hel månad/vecka eller så. Sist jag hade i linserna i ett par dagar så fick jag en skada som tvingade mig ta ögondroppar i flera månader och vara utan linser lika länge. Men då var jag ju dum och hade linserna i trots att jag var små förkyld. Skulle jag träffa optiker för att avgöra om månadslinser var något för mig. Var dum att inte boka om undersökningen utan körde bara på.

Jag kanske provar att ha i de jag öppnar i ett dygn för att se hur det går.

När jag kom hem så tog jag en dusch, men jag såg så dåligt när jag tog på mig glasögonen. Men, jag hade ju inte så varmt vatten i duschen, duschade inte länge och snålade med vatten. Hur kan det bli ånga? Torkade av glasen, men nä samma sak då. Då kom jag på att jag såg för bra = hade fortfarande linserna på mig! Koko!

Just ja, jag måste nog byta skalm på glasögonen, har slitit på dessa. Kanske stanna på vägen hem imorgon och kolla om de kan byta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.