Årets Offentliga Chef 2015, AG, ommöblering, ont, regn, …


Fick ont i magen igår kväll. Papaverin hjälpte 🙂

Somnade i soffan och vaknade vid 03. Har ont i ryggen efter det. Gick upp och sprayade näsan och lade mig i sängen och lyckades somna till slut.

På e.m. regnade på ordentligt, inte kul att köra hem i regnet direkt.

Gjorde färdig en installation (ett kluster, 3 servrar) av SQL Server Integration Services.

Fick göra om det jag gjorde igår innan jag gick hem. Det går inte så bra att flytta databasen till annan enhet. Då fattar inte SSIS att databasen är kvar, det finns ingen katalog kvar. Det fanns bara ett val att skapa katalogen och då ville den installera ny databas (SSISDB). Jag jag fick radera den gamla databasen och skapa katalogen på nytt.

Skapade AlwaysOn Availability Group och lade in databasen i den. Backup och allt funkade som det skulle. Visserligen tog jag AG-backup. Men det gamla backupjobbet för systemdatabaser funkade som det skulle på alla 3 servrar.

Dokumentation är klar, om jag inte ska pilla på den lite mer och snygga till den vill säga. Ändrade lite i dokumentationen för Reporting Services som jag hade gjort igår och den ser bättre ut.

Få skapa en eller två nya AG miljöer för Integration Services imorgon. Borde hinna med det. Resten får bli nästa vecka.

Lyckades krascha Management Studio 2 gånger idag! Alla de 20-tal gånger Management Studio har kraschat för mig i år har hänt när jag varit i Job Activity Monitor! Jag kör senaste versionen, SQL Server Management Studio 17, men det har varit fel på de andra med! Jag kanske ska ta och rapportera detta till Pyttemjuk?

Annars har jag tittat på en video som en kollega tipsade om.

Sen passade jag på att möblera om i rummet (frågade kollegan om det fanns mindre bokhylla).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.