Provkörde en MT-09


Var till Nässjö och provkörde denna, en MT-09. Den är högre min (MT-07). Jag nådde ner, stod på tå, eller ja, lite mer faktiskt. Stod jag lutad på nån sida så kändes det bättre.

Åkt runt några mil. In i stan var jag mest nyfiken på med tanke på att jag är lite för kort med den. Det gick bra att stanna (planerad och oplanerad när nån bil plötsligt stannade).

Satte ner sidostödet, klev av och på lite här och var, i olika lutningar och det gick bra.

Körde ut från stan och mot Bodafors, 70-80 väg. Ingen speciell kurvig väg. Funderade om jag skulle köra grus, men det gjorde jag inte, med tanke på att självrisken var på nästan 10000 kr om det hände något. Ville gärna ha den sänkt innan jag skulle ge mig på sånt.

Den är kraftfullare än min och lät annorlunda, skönare ljud 🙂 Försökte testa olika finesser, olika lägen, men hela hojen var annorlunda, jag körde på inga små vägar, så nej, jag kan inte direkt säga att jag märkte skillnad på olika lägen. Allt var annorlunda!

Hade för ont i magen för att åka längre och kurvigare vägar. Körde inte längre än en halvtimme. Borde ha åkt mot Jönköping för att komma till kurvigare vägar, (Sund, …)

Snackade en stund med kassapersonalen. Det ska gå att sänka den genom att byta dynan. Asså, en liten och jag känner mig tryggare, krävs inte så mycket.

Få se hur jag gör. Den är dyrare, ska jag ha väskor, handtagsvärme, handtagsskydd, centralstöd och dynan så blir det förstås ännu mer. Vet inte vad jag får för min heller.

Nu var den enda försäljaren som jobbade idag väldigt upptagen och det var hans sista arbetsdag. Bäst att boka tid med den andra försäljaren och sitta och snacka och kanske provköra igen, lite kurvigare vägar.

Eller så kanske vänta tills jag åkte uppåt och provar hoj i Upplands-Väsby och Uppsala?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.