Värme leder till blödande asfalt av sämre kvalitet


Var vid Mantorp och vände. Det var skitvarmt, runt 32° i skuggan när jag stod still och 24°-26° när jag körde efter lunchen. Det var därför asfalt av sämre kvalitet smällde 😦 Såg varningssylten om slirig väg på en ny asfalterade väg, så jag tog inte den utan tog den som inte var nylagd och där det inte fanns en varningsskylt.

Fick massa med stenskott på mig och lyckades stanna och såg eländet :/ Det som i början såg ut som gammal smält asfalt (med hjulspår) var egentligen ny sådan. Hade jag sett det tidigare så hade jag vänt, men det var försent. Efter att ha anmält detta, körde jag sakta tillbaka. Har inte sett skadan på hojen än.

Vid ett annat ställe stannade och fotade, hade vänsterfot nere och märkte att stöveln fastnade i asfalten :/  Fick nog och åkte hem. Stannade senare och skrapade stöveln på grus och jord för att få bort skiten.

Annars gick det bra. Såg en snygg MT-09 i Vadstena när jag tankade. En gammal Honda när jag stannade och åt glass efter Omberg med.

Åt en räkmacka i Gränna. Åt inte all bröd. Hade bara lite obehag så jag körde vidare mot Omberg, …

Få se vad jag hittar på till middag. Kl är 19:22 nu och jag är vrålhungrig, har inte ätit sedan 11.

Mätarställning: 22001. 36,7 mil blev det idag.
Tankade 6,17 l i Vadstena. 6,8 l när jag kom tillbaka.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.