Bytte batteri till luren, trampade snett, hade strul med restore, …


Det var en vacker morgon, en kylig sådan med markfrost. Det gick dock bra att gå till och från bussen.

Passade på att Turfa lite. Är inte så mycket för att spela annars. Detta, att ha en batterislukande spel + minusgrader + att jag lyssnade på musik  gjorde att telefon dog. Batteri var på 1% och gick inte att starta skiten medan jag var ut i kylan.

När jag kom till jobbet gick det att starta och då visade det 12%! Bestämde mig för att byta batteri på skiten, för att vara säker att jag slipper framtida problem under mina turer i vår och sommar.

Det gick på 400 kr. Skulle ta 1 timme för att byta batteri samt ladda den fullt, så jag tyckte att det var värt det. Lämnade in den vid lunch och hämtade det efter jobbet. Få se om det var batteriet, eller annat. Har det gamla batteriet utifall att det behöver bytas igen och det inte var batteri det var fel på.

Det fina vädret övergick till regn och det kan bli frost i natt igen. Få se hur det blir.

Jag gick ut på lunch med min tjockare jacka. Det var skit varmt. Borde ha tagit på mig jeansjackan istället.

Trampade lite snett när jag skulle vara snäll mot en cyklist. Tog ett skutt och skulle på trottoaren, men satt vänster fot lite snett så jag har bra ont där nu. Hon hade kunnat cykla om mig så jag behövde inte göra detta över huvudtaget. Jaja, det kunde ha varit värre. Jag kunde ha ramlat och det hade sett roligt ut. Får nog ta och linda in den efter duschen.

Annars har jag haft strul med mina tester i labbmiljön. Det går inte att återställa backup. Det kraschar och sätter databasen i fel läge. Jag tror att det är rättighetsproblem på mappnivå när den försöker ta en log-backup innan restore.

Fick ta det bort den numera kruppta databasen och återläsa den via kloning. Men då måste jag detacha den från SQL Servern, flytta filerna till rätt ställe, attacha den via skript, för det skiter sig via guiden då den inte hittar log-filen. Till slut disconnecta mountade diskarna för att städa efter sig.

Vid kloning så hämtas alla databaser som finns i samma lun dessutom, utan att de attachas. Så funkar Netapp.

Får kolla på behörigheterna imorgon. Det ska fan funka! Fast det kan vara den bugg som finns i denna version, att det felar, databasen blir krupt vid restore av en enda databas. Workarounden med aktivering av Browser hjälpte inte här.

Äh, får testa vidare. Bra att det finns en labbmiljö så man kan testa innan det blir allvar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.