Räcker bensinen tro #5


På vägen till Örserum (via Bunn), såg jag att jag gått på reservtank! Men jag hade ju halvtank när jag åkte? Visar den fel eller är det verkligen ”slut”?  Kommer jag att klara mig till Gränna?

När jag hade åkte runt 7 km på reserven såg jag att såg jag en bonde, tror att han var det i alla fall, som krattade på gården.

Bestämde mig för att stanna och fråga om han hade bensin och om jag kunde köpa lite så att jag skulle klara mig till macken. Det kostade inte att fråga tänkte jag. Värre är det att få soppatorsk på vischan, typ i uppförsbacke med min nyopererade mage!

efter 7 km i jag fick köpa mig 5 l bensin så jag klarar ett tag 🙂

Så jag stannade och gick fram och berättade om situationen. Jag fick köra in på tomten. Följde efter honom till ladan och han började fylla i en mindre (5 l) dunk. Kom på att jag bara hade 40 kr på mig, men det gjorde ingen sa han.

Tratten som han hittade var inte så smal så jag fick hålla i medan han snällt hällde i. Vi snackade länge och jag var och är så tacksam.

Ibland har man tur i oturen! Men det kanske är så på landet att man hjälper varande mera?

Jag visste visserligen att gammal bensin (3 månader i mitt fall) inte håller så länge, men att det gick så fort på slutet fattar jag inte. Jag borde ha tankat innan jag åkte, men trodde att en halv tank skulle räcka 5-6 mil.

Tur att jag hade kontanter! Det brukar jag inte ha. Får ta ut en hundring till, man vet aldrig 😉

Efter att köpt skinka & korv i Örserum åkte jag till Gränna och köpte skopor och kakor. Åt sedan en räkmacka och vände tillbaka och tankade 3,28 liter.

Handlade sedan i affären innan jag kom hem. Sen passade jag på att smörja kedjan nu när jag har centralstöd! Vad lätt det var att smörja kedjan 🙂 Att man kan bli glad för så lite?

Det gick bättre att åka idag, men det känns i magen. Det var skönt att ta av mc-byxorna och ta lite värktabletter.

Mätarställning: 9146. 10,4 mil blev det idag.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.