Hojen gav upp


Det kändes lite konstigt när jag körde ut från garaget. Det var som att hojen inte orkade. Den lät inte annorlunda, men det var som var fel på gashandtaget. Eller var det bränslet? Tyckte att sladden till handtagsvärme hade fastnat några gånger, rättade till den och hojen fick åter kraften och jag kunde komma upp i hastighet.

Men lite då och då tappade den hastigheten. Stannade och kände på handtaget. Det satt inte löst. Så jag fortsatte.

Planen var att åka till Tenhult och sen Nässjö, så jag fortsatte. Tänkte att de får titta på den i Nässjö, antingen fixar de den på en gång, eller så får jag lämna den kvar där.

Men hojen insjuknade kraftigt i Huskvarna. Jag lyckades komma upp i 80 efter kyrkogården, men kände (och såg) att den börja tappa fart. Blinkade och stannade vid vägkanten. Hörde inga konstigheten, det lät som normalt när jag gasade. Stängde av och startade hojen igen, inga varningslampor lyste nu heller, men den kom inte upp i fart. Gjorde en u-sväng och tänkte att jag måste hem och kolla om jag kan se nåt, men den kom inte upp över 20.

Så med varningsblinkers körde jag tillbaka mot Huskvarna. Som en moppe. Första bästa parkering stannade och ringde till verkstad. De stängde kl 13. Han trodde att det var kondens i tanken. Jag är säker att det varken var diesel eller etanol, utan 95 oktan som jag tankade, så han kan ha rätt, att det kan ha varit slutet på mackens tank och det kom in luft på det sättet.

Ringde Svedea och de skickade bärgare. Bärgaren undrade hur den spännbanden skulle sitta, men det löste sig till slut. 12:30 åkte bärgaren, jag sa att jag tar mig hem själv och började gå. Det var jobbig att gå. Jag hade klätt mig varm för en gångs skull och svetten bara rann.

Efter att ha ätit lunch tog jag bussen hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.