Tippade hojen


En hel vecka höll den. Har varit olycksdrabbad den senaste veckan och nu kom den stora olyckan 😦

Jag stod på knän och putsade fälgarna. Hade råkat komma in på en väg som hade gammal oljegrus och sprutade på mig och hojen, så jag tänkte att jag måste kolla vad som hänt och torka bort skiten.

Hade torkat av så mycket det gick på framhjulet och torkat av så mycket det gick på bakhjulet. Tänkte resa mig och rulla fram hojen lite och torka av det jag kommit åt (så jag gjort nästan varje gång jag åkt denna vecka) och när jag skulle resa mig puttade jag tydligen på hojen så den ramlade på höger sida 😦

Visst jag hade handlat mycket och hade det i toppboxen. Vänsterväska var hel tom, men höger sida hade en hel del. De grejerna jag hade i den väskan hade jag tidigare flyttat till inner-väskan som jag hämtade idag. Det kanske var dumt att ha allt på samma sida, men nu är det gjort.

Dessutom hade jag lagt min tunga jacka på sitsen, och det kanske det som var droppen som fick bägaren att rinna över. Att den tyngde ner hojen på höger sida .

Fast jag tycker att det är konstigt att det blev så lätt att tippa den. Jag satt på knän på vänster sidan. Hojen stod inte upprätt, det hade jag förstått om den stod så tokig, att det var lätt vält.

Hur som helst är skadorna följande:

  • Pinnen till fotpinnen gick av.
  • skrapmärken på väskan så klart,
  • skrapmärken på avgasröret,
  • skrapmärken på handtagsskyddet
  • skrapmärken på skyddskåpan.

Behöver en ny fotpinnen alltså. De andra grejerna kan jag leva med. Skickade ett mejl till Mascot. De kommer att ha semester de kommande veckorna, men ser de mitt mejl så kanske de hinner skicka in en beställning. Men de har väldigt mycket att göra innan semestern så jag har inga stora hörhoppningar om det.

Nu åkte väskorna av i alla fall. Jag verkar inte kunna hantera väskor. Olyckorna började med väskorna. Först den andra hojen och nu denna. Ingen tillbud ens förra året.

Nu få jag försöka fixa ryggen på nåt sätt. Lyckades inte lyfta hojen på rätt sätt. Gick inte att lyfta den på fel sätt förrän jag lyfte bort vänster väska och plocka ur alla kassarna från toppboxen. Lyckades till slut lyfta hojen. 5 minuter senare kom en annan i garaget. Hade han inte kunnat komma tidigare?

Det gick att starta hojen i alla all och bakbromsen funkade.

Mätarställning när detta hände: 1563

En reaktion på ”Tippade hojen

  1. Pingback: Det var den semestern det | Fari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.