Blev Vättern runt idag


Strax efter 09 åkte jag iväg. Var på väg tidigare men då kom det en riktig skur så jag var på väg att ta mig igen. Men det blev uppehåll och jag drog iväg.

Det blev Vättern runt.Många bra vägar och flera dåliga vägar (80-100 vägar).

På vägen tillbaka tyckte jag tydligen att Skövde var närmare än Tibro! Borde ha stannat och kollat på kartan för inte fan blev det kortare väg inte! Och definitivt inte roligare väg 😦

Innan Askersund kom värsta regnskuren eller skyfallen jag varit med om. Jag var säker på att det skulle tränga igen kläderna. Vi gick ner till 50 km/h på 100 vägen och jag kunde inte se så mycket måste jag erkänna. Var orolig för vattenplaning med.

Blev blöt flera gånger och jag var orolig för mera regn då det var kolsvart dit jag åkte mot, men där det var mörkast kom det inget regn :O 🙂

Det blev flera grusvägar med. Jag är glad för de nya däcken. Vilken skillnad det är på rätt bakdäck :O Jag fick alldeles för mjuk däck på Hondan sist och jag kände av varenda gupp och var säker på att det var punka, vilket det inte var. Nu, eller ja jag har känt det sen jag hämtade Yamahan i fredags att det är rätt däck jag har 🙂

Stannade och åt ost och skinkmacka 2 gånger och nu är jag vrålhungrig. Det gick rätt så bra med mackorna idag, fick inte så värst ont. Smorde nacken och ryggen innan jag åkte och tog en Ipren & 2 Alvedon innan jag åkte. Behöver ta flera piller nu, men det gick att köra.

Det var inte så jobbigt att sitta och åka, åka länge, trots att det är annorlunda sits på nya hojen 🙂

Stannade och tvättade av hojen. Det var kämpigt utan centralstöd. Det gick dock lätt att ta av väskan på vänster sida och smörja kedjan. Fick rulla hojen och smörja kedjan bitvis. Fälgen fram såg för jävligt och inte fick jag bort oljan eller vad det nu var bara med högtrycksvatten och skum inte. Fick spreja avfettningsmedel. Ändå fick jag inte bort allt. Men det var inga problem att ta bort resterna med de våtservetterna jag köpte på Lelles inte 🙂 Får skicka efter flera/köpa flera när jag är i Uppsala.

Så det blev som jag befarade, det blir smutsigt med ljusfärg och det blir jobbigt att smörja kedjan utan centralstöd.

Tankade 4,42 liter i Jönköping & 7,34 vid Zinkgruvan. Mätarställning: 764. 45,2 mil blev det idag.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.