Funderingar efter andra åket


Åkte iväg en runda efter att det slutat regna och det blev bättre i magen.

Har nu åkt olika vägar (upp till 80) och det har känts bra 🙂

  • Lite problem med blinkers fortfarande,
  • lite problem med bakspeglarna (halva döljs av min jacka).
  • Det märks när det är dags att växla upp eller ner.
  • Har inte fastnat (skrapat) så många gånger på väskorna/toppboxen när jag ska kliva på/av.
  • Måste kolla om värmehandtaget är rätt kopplat eller om det funkar så på Yamaha. På Honda nollställdes (stängdes av) när jag stängde av hojen. Men på denna går det i det läge det var innan. Alltså kan det dra batteri om jag inte tänker på. Fast nu blev jag lite osäker om jag verkligen hade stängt av. Men det måste jag, för på bilden jag tog på hojen så är hojen avstängd och ändå gick värmehandtaget på som det var innan, läge 2. Måste testa igen innan jag tar upp frågan på torsdag.

Det blev som jag befarade:

  1. Det går åt mer bränsle = jag måste tänka på tankning oftare. 0,4 l/mil i genomsnitt har det dragits hittills. Men det kanske blir bättre när den är ”inkörd”. Få se hur det är efter 100-mil servicen. Drygt halvtank på 13 mil. Så det går inte att åka lika långt som innan på en tank.
  2. Fälgarna blir lätt smutsiga, speciellt när det regnade som det gjorde idag. Samtidigt som det inte är så lätt att komma åt och torka på bakhjulet. Det lär vara samma problem med kedjan när det saknas centralstöd. Försökte torka av när jag kom hem, med blandad resultat. Jag får tvätta den med högtryckstvätt oftare, samtidigt som jag får det lite kämpigt med kedjan. Få se om det blir lättare om jag plockar av väskorna.

Åkte annars flera mil i regn. Det kändes kallt om fingrarna så värmehandtaget kom till användning. Stannade och käkade mat. Handlade lite på vägen hem. Det rymde mera i toppboxen än jag trodde! Boxen är djupare än den gamla, men den är inte lika bred.

Mätarställning: 190. 13,6 mil blev det idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.