Strul, hämtade hojen, fick rensa i garaget


Det var lite struligt idag med, men det löste sig och 16:45 åkte jag från jobbet.

Var lite orolig för resan till Kista. Hojen var inlämnad för däckbyte i onsdags och jag väntade på att de skulle höra av sig så jag kunde åka och hämta hojen. Till slut orkade jag inte vänta, behövde veta om jag skulle hoppa av kursen, försöka få tag på vår resebyrå och boka tågbiljett, eller ja, boka biljett själv.

När jag ringde så var den klar, som om jag visste att det skulle vara klar. (Vi ringer när den är klar sades i onsdags.) 17:10 var jag där och de hade nästan stängd dörren till verkstan och min hoj syntes inte. Dörren öppnades i sista sekunden när jag syntes och hojen hämtades ut. Fick veta att de alltid stänger 17, jo, men inte affären och förut har ni ställt ut den. Det var en annan jag pratade i telefon tidigare. Den jag mötte som skulle ha ringt, som jag tålmodigt väntade på samtal i från visste inte om jag skulle hämta den idag.

Så hojen kunde ha blivit in låst till måndag och kunde ha missat kursen då jag inte fick själv boka resan och resebolaget hade stängt, eller trodde jag i alla fall.

Så jag hade tur! Vid betalningen frågades om jag hade sagt att jag skulle hämta hojen och jag försökte dra historien. Ja, hojen var ute nu så jag kunde betala lösensumman och åka iväg.

SUCK!

Fick veta att allt hade inte kommit än. Dubble SUCK! Få se om allt har kommit när jag ska lämna in den för service och reparation. Det försenar hojbytet :(Eller om jag ska skita i det som inte kommit hem om 2 veckor och byta i alla fall? Få se hur jag gör.

Det vore skönt att kunna göra service i Uppsala känner jag. Men jag har inte kollat om de har tid till det.

Tog det lugnt hem, med tanke på nya framdäcket och regnet.

När jag kommer hem ser jag att jag fått en lapp från hyresvärden. Nya regler för oss som hyr garage. Inget annat än reservdäck och enklare verktygslåda och nåt mer får finnas i garaget 😦

Så jag fick släppa upp saker till vinden. Fick gå 3 gånger. Allt är inte bortplockad. Men behöver gå 2 vändor till. En del verktyg, gamla toppboxen och ett metallbord ska släpas upp igen.

Får jag ha min hjälm i garaget? Får jag ladda min Scala där? Får jag ha metallbordet för att ha hjälmen på? Får jag ha förlängningssladd och lamporna där?

Eller kommer de att vid inspektionen i juni och göra nedslag och vräka mig från garaget? Får nog ringa till bovärden nästa vecka och fråga det.

Kemikalierna måste bort. Vax, schampo, lacknafta som jag köpte för kedjerengöring måste bort hur som. De vill jag inte ha på vinden, speciellt inte lacknaftan! Så jag gick till macken med dem (som jag gjort med farligt avfall i Uppsala). Nä, där fick jag inte lämna den, utan måste till sortergården. Det var en nyhet för en som inte slänger sånt så ofta! Jag har säkert fått en lapp, info eller nåt sånt om det, men då jag inte slänger grovsopor och sånt så ofta har inte lagt sånt på minne.

Så jag får leta efter en sortergård imorgon och slänga dessa. Få se om jag plockar bort grejerna imorgon eller om jag fixar de när jag tillbaka från resan. Inspektionen är om 2 veckor och nästa vecka är jag inte hemma, så antigen fixar jag det innan jag åker eller så fixar jag det snabbt när jag kommit hem efter en lång resa med alla packning.

Japp, det får bli imorgon! SUCK!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.