Blev inte Vättern runt, men jag åkte lika långt!


Hade tänkt att åka Vättern runt idag, men sen kom jag på att det jag måste  jobba imorgon och att kroppen måste hålla en arbetsvecka till, så jag vände i Vadstena.
Körde igenom Omberg 2 gånger, från olika håll istället.
Jag kan räkna de vägar som inte var sandade (tjära som nån katt sedan hade spraka över sand och lämnat resten till bilister) eller snabellagningar med en hand, möjligen 2. Inte kul att köra de vägarna med tanke på väglaget alltså. Var på spänn hela tiden.

Vid Landsjön upptäckte jag 3 änder (eller nåt) flyga när mig, så jag bromsade så att de inte skulle krocka med mig och de girade och flög över vägen lite längre fram (jag hade saktat ner så att de skulle hinna göra det). Såg en bit senare massa med bilar parkerade efter vägen, fågelskådare.

Annars snackade jag länge med 2 äldre par vid Landsjön. Mannen körde hoj och tipsade mig om torsdags-tourings från Huskvarna. Ska se om jag kan komma med på de.

Senare snackade länge med en annan äldre man i Bunn. Han hade jobbat i Uppsala och byggt grejer åt Pharmacia, länge sedan alltså.

Stannade senare i Hästholmen och åt mellis en stund. Kaffet påverkade magen tyvärr. Köpte glass, macka och vatten i Vadstena. Tog en extra Prolaktas för säkerhetsskull innan. Det var varmt att gå runt med mc-utrustning.

För att undvika dålig väglag i Linderås så tog jag en mindre väg, men blev tvungen att vända tillbaka till Transåsvägen som var bättre. På vägen dit såg jag en ko på vägen! Sakta sakta körde jag förbi och letade på 2 gårdar efter nån som kunde ta hand om kon. En tjej kom ut från huset vid andra gården (jag var på andra sidan och ropade efter nån). Hon visste vem hon skulle kontakta.

Jag tycker inte att jag körde bra idag, men det kanske hade med tröttheten och att jag tänkte på annat under resan.

Tankade 8,11 liter i Linderås. Mätarställning: 21812. 31,8 mil blev det idag.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.