Hojen tippade


Fick samtal från en kollega som berättade att min hoj hade tippat på en hoj som i sin tur hade ramlat på en tredje. Nåns handtag hade gått sönder.

Skojar du? Nej, det gjorde han inte. Så jag raskade på dit, var ändå omklädd och var på väg hem. Berättade för kollegan som min hade ramlat över att detta hade skett och ringde honom när jag såg skadan.

Det kom en tredje kollega som hjälpte till att resa hojarna.

Handtagsskyddet hade gått av, handbromsen var av varför jag ringde till Svedea och berättade vad som hänt, att jag behövde bärgning.

Fick ringa Svedea igen för att komma till rätt avdelningen och berätta om skadan, att jag hade orsakat skador på de andra med. Såg att jag hade fått flera skrapmärken, typ på ”tanken” med.

Jag rabblade upp alla reg.nummer. Det visade sig att samtliga var försäkrade hos Svedea. Det är mitt bolag som ska ersätta de andras skador. Jag kommer att få en räkning på 1000 kr (självriken) för att ha orsakat skador på de andra och så är min egen självrik på 2500 kr.

Kollegan snackade med Svedea, och berättade vad som hade hänt. Han behöver lämna på verkstan han med, mitt bromshandtag hade skrapat han lyse, så kåpan behöver bytas. Annars såg det ut som lite skrap på handtaget, lite på bromshandtaget och lite backspegeln. Få se om det syns mer när regn och smuts torkats upp.

Den tredje hojen tillhörde nån polis. Kollegan var snäll och gick polishuset och berättade för de (i receptionen och fick kontakt med ägaren. Han kom ut till oss senare och började kolla sina skador. Han försökte lugna ner mig han med.

Svedea hade under tiden skickat mejl till oss på hur vi ska gå tillväga.

Bärgaren kom lite försenat, jag hade trodde att han skulle dyka upp efter några timmar, men jag stod där sammanlagd i 1 timme. Fick flera sms och telefonsamtal från bärgaren före och efter.

Fick hjälp av de andra mc-ägarna och lasta hojen på flaket. Samtidigt kom en annan fråga och frågade om jag ville ha skjuts hem! Bärgaren behövde inte mig sa han och kunde köra hojen till verkstan! Vilket flyt!

Jag ringde till Mc-Proffsen och berättade att det kommer en leverans till de! Att jag hade servicetid ändå imorgon. Jag lär vara utan hoj en längre period ändå, om de inte har bromshandtag hemma vill säga och om de inte behöver så värst mycket tid för att göra en bedömning på skadan. När jag kom hem skickade jag vidare mejlet jag hade fått från Svedea så vi får se hur det går.

Det känns jävligt surt, har sån otur just nu verkar det som. Dessutom är jag ledsen att skadat de andra hojarna.

Det kommer att kosta mig mycket mera förstås. 2500 kr för båda självrisken, servicekostnad, däckbyte och ev. reparationskostnad om det inte går på försäkringen.

Dessutom hade jag funderat på att åka till Uppsala nästa vecka, men det kanske inte blir av om jag inte får bromshandtaget fixat. Det är surt det med, om det nu blir så.

Sen är det frågan vad som orsakat tippen.

Hur som är jag tacksam för all hjälp jag fått, från kollegorna och från Svedea och bärgaren.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.