Strul, värk, domningar, …


En av de sämsta nätterna jag varit med om. Somnade till slut runt 01:30 och vaknade 04. Domningar och värken fortsatte när jag vaknade.

Var på jobbet 06:50 och det gick inte att logga in på burken :/ Tangentbordet var orsaken. Windows 10 var boven 😦 Inte första gången. Windows 10 + Windows tangentbord = no no Ändå har det funkat med HP tangentbord, länge, men det var väl straffet för att ha varit borta en vecka misstänker jag.

Magen var bättre, som igår. Köpte en sallad till lunch, värd 15, men det kostade 98. Liten räksallad, men bulgur som var al dente :/ Aldrig mer Waynes Café. Det mycket strul med kassan och det tog lång tid att fixa till det. Jag gick med att dela på priset med 2 inbetalningar. De kunde inte rätta det felaktig inmatade priset. Kom på att de har tagit för  lite av mig, 89 kr istället för 98. Oj då, äh det bjuder vi på. Juste. Men sen fick jag maten, som jag åt på jobbet. Inte prisvärt alls.

Jag var till Kjell & Co och köpte micro kort till actionkameran, bra att ha en reserv med sig tänkte jag. Det var därför jag var på den sidan av stan och handlade äcklig mat. Borde ha köpt på Coop eller Bernards istället.

Tänkte ta det lugnt, hade ju jobbat runt 8,5 timmar så jag drog tidigare från jobbet. Blev inringd. Ekonomisystemet var nere, igen. Den käkade alla minne för andra gången idag. Klev av bussen och med rask takt kom jag till jobbet.

Vid felsökning så visade sig vara samma fel som i morse. Trots att jag var inne i databasen så fanns det inte tillräckligt med minne för att ta ner den :O

Ett annat system larmade. Hela servern hade slut på minne nästan.

Tänkte göra som kollegan och döda ett par processer. Han gjort mer kvalificerad gissning än jag. Han kom in efter att döda några processer. Jag tänkte, nä inte den och inte processen och valde en. Det gick inte att köra shutdown immediate inte. Den var inte uppe :O Va fan?

Jag hade gjort en okvalificerad gissning och tagit en process som bar upp allt. Jag kapade den gren jag satt på 😦

Startup funkade allt rullade på som det skulle. Puh!

Men det var inte mycket minne kvar på servern innan applikationerna startades. Vad käkar minne? Är det nån av de andra databaserna, nåt annat som driftsattes igår som käkar minne? Eller en som ställer en konstig fråga, en konstig rapport som käkar all minne? Vi måste kolla mer på det imorgon. Få se om det blir lugnt i natt, eller vi behöver starta om databaser.

Nu ska jag försöka en varmrätt. Jag får mera ont i magen av varm mat har jag upptäckt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.