Mycket grus,”badade”, jobbiga vägar


Det blev mycket grus idag, typ 10-15 mil. Flera av de var nitlotter, ledde ingenstans förutom till någons gård eller så fick man inte fortsätta med motorfordon. Men många fina vägar 🙂

Fast jag tänkte ett tag vad fan sysslar du med? Det var på slutet. Hade stannat och sett på karta att det fanns ett par sjöar i Hökensås, bad Waze leda mig dit. Fy, vilka vägar den valde. Skitsmala, många rötter, stenar och inte nog med det en sträcka var det inte bara grus utan sand! Att det fanns sådana variationer i Hökensås visste jag inte.

Jag klarade mig, hade inget val. Det gick bara att köra en bil i taget och jag hade tur att jag inte fick möte! Hörde motorcrossen på höll och hoppades att jag inte hamnade mitt i deras tävling/träningsbana!

Kom fram till sjöarna och de var fina. Värt besväret? Skulle inte vilja göra det igen, inte med de däcken jag har. Är rätt så slut efter den turen och har ont i kroppen.

Stannade och tvättade hojen på vägen hem för att bli av med all damm efter dagens tur.

Hade tänkt att fika på ett ställe, men den var stängd och jag var och fikade i Mullsjö till slut.

Innan jag kom till Mullsjö stannade jag vid en sjö och såg att man kunde gå till stranden. Det var en liten sandstrand och vattnet kändes varmt. Jag kläde av mig och började gå in i det grunda vattnet. Ångrade mig. Jag hade som vanligt ingen handduk med mig och jag tänkte att med min dåliga hälsa var det osmart att bada i det 14-16 gradiga vattnet. Så jag badade bara fötterna upp till knät och kläde på mig och åkte vidare för att fika nån timme senare.

Så, ja, jag gjorde många dumma saker idag! Men jag hade tur att inte fastna nånstans och inte dra på mig förkylningar, …

För övrigt gick det bra att tvärstanna för lös hund och räv. De 3 katter jag såg kunde jag stanna för. En satt visserligen en liten bit vid vägen och solade och hade inte tänkt flytta på sig som jag trodde. Några hästar passerade jag med.

Tankade 6, 38 liter. Mätarställning: 16849. 22,6 mil blev det idag.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.