Kvällstouring, lastbil, …


Jag slapp jobba ikväll så då passade jag på att åka på den touring jag hade tackat nej till tidigare. Jag tror att vi var 16 hojar och 18 pers, minst. Vi tog en hel del för mig kända vägar ner till Suzis Café med B&B. Det var bra initiativ och trevlig.

Det fanns flera andra mc klubbar/sällskap där som kommit dit före oss. Ett av de gängen träffade jag på när jag kom till macken. Parkerade vid de och hälsade på. Inte visste jag vilka som skulle med, vilka de var, jag känner ju inte så många här. Det kom mer folk, men de skulle dra. Jag visste att i alla 2 av jag skulle åka med inte har kommit och det var alltså ett annat gäng som jag hade stannat och snackat med. De skulle till Suzis med och jag hade berättat var den lång på ett ungefär. De mötte jag senare 🙂

Sen tyckte att det var tjockt vid det långbord några av de jag kände satt. Jag frågade bordet bredvid om det var ok att sätta sig ner. Det var det. Men det visade sig att de var inte mitt sällskap 😛 Jag fick gärna sitta med dem men jag fick plats vid långbordet i alla fall. Jag hade hamnat sist i kön då jag ställe mig på toakön först!

På vägen tillbaka delades vi i mindre grupper. Jag tog Tenhultsvägen tillbaka tillsammans med 2 andra.

Innan Huskvarna stod en stor lastbil mitt i vägen och ljustutade. Skit, har det hänt nåt? Olycka, olje-/diselläckage? Djur på vägen? Jag stannade 200-300 meter från den. Han började köra och jag kunde se att det nu fanns nån meter på sidan så jag skulle kunna köra fram och se vad som hänt.

Han ljustutade så fort jag började krypköra. Stannade och stängde av musiken för att höra vad han säger. Han ljustutade mera och jag tänkte, varnar han mig från att börja köra igen? Jag stannade tills han kom fram. Han frågade efter vägen till Aneby! Du får vända och köra tillbaka sa jag, medan jag tänkte, var ska han kunna vända nånstans? Funderade att erbjuda honom följa efter mig. Men då klappade han på dörren och sa att han inte fick köra med den där. Ja, då vet jag inte.

Fanns det sådana begränsningar? Har jag missat nån skylt? Från andra sidan är jag inte riktig så tung så att jag ens hade brytt mig om jag hade sett en sån skylt. Vi ryckte på axlarna båda 2 och körde mot våra färdriktningar. När jag kom till rondellen såg jag att det satt en skylt på marken där det stod max 7 ton. OK, den var nog ny, men varför tog han den vägen från början? Jaja, det var ingen läckage, olycka eller djur i alla fall 🙂

Mätarställning: 12690. 20 mil blev det idag.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.