Årets andra dopp


Efter att jobbat en stund åkte jag iväg på en tur. Började med att tanka och sen äta en mellis på stan. Mackan var inte god, men det var inget fel på kaffet. Utsikten var fin 🙂

Sen börjades sicksackandet. Provade några nya vägar, grusvägar. Många av de slutade tvärt eller jag hamnade ungefär där jag började!

Jag stannade ofta och drack vatten, vis av de andra gångerna. Jag borde ha slängt in en Resorb med i flaskan märkte jag senare. Tar det nu. Det var svettig idag. Jag gick runt visserligen vid Domsand båthamn. Blötte ner buffen i sjön innan jag fortsatte mot Habo kyrka.

Köpte en glass och gick till en motorcyklist som satt vid nån bänk och var social. Jag var inte blyg denna gång. Han hade varit på VFR möte och skulle hem till Skåne. Han körde inte VFR längre utan en KTM, men hade fortsatt umgås med de andra.

Efter en hel cirklande stannade jag vid Hornsjön och till slut doppade jag mig. Den var väldigt grunt, men jag satte mig och lade mig i vattnet en stund. Var sugen på att simma till en ö där, men var rädd om kläder. Rädd att det skulle komma nån orm eller så. Klädde på mig snabbt när jag kom upp. Flugorna var på så mycket. Även denna gång torkade jag av fötterna med buffen.

Det började svida i kroppen efter att jag åkt en stund. Var det fel på vattnet? Till slut stannade och tog av mig jackan och kollade armarna för att se om de hade blivit röda eller nåt, om jag behövde åka till sjukan eller ringa efter råd. Det var inget fel på armarna. Benen kollade jag aldrig, men det små sved i timmar.

Under färden upptäckte jag 2 fiskrökerier. Jag funderade om jag skulle stanna och handla, men dels hade jag inte kylväskan med mig och dels visste jag inte om jag skulle gillade den. Gillar inte rökt mat så mycket. Hade inte lust att sitta och äta där och kanske åka på sura uppstötningar. Grenen hade också färsk lax tyckte jag det stod, det var fiskodling tydligen. Får väl åka dit med kylväska och handla nån gång.

Hamnade till slut i Brandstorp och tog Blåhultsvägen tillbaka och sen körde jag till Munksjö och käkade. Åkte sedan mot Bottnaryd via Ryfors, grusväg. Upptäckte att 2 motorcyklister närmade mig med hög fart. Stannade vid sidan av vägen och lät de köra vidare. De hade dels grushojar och dels var skit duktiga. De försvann från siktet rätt så snabbt. Tänk om man var så duktig?

Kom hem till slut. Slut var jag, men lite bättre efter Resorb och Bamyl. Tvättade membranet i byxorna. Hade ju klätt på mig direkt efter badet och det kan ha varit grus eller nåt. De var svettiga i alla fall.

Tror att jag såg en älg, men jag såg definitivt 2 tranor. Stannade så att ena flög iväg. Den andra hade inte fått sina vingar och skuttade iväg!

Tankade 8,82 liter. Mätarställning: 12414. 20,6 mil blev det idag.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.