Brand/- och HLR utbildning, naprapat, …


Var på utbildning idag. Brandskydd och HLR. Jag hade glömt flera saker vad gäller brandsäkerhet än HLR. HLR hade jag inte glömt nåt, trots att den kursen gick jag på 80-talet, medans brandskydd var det 3:e gången jag gått och senast var det 2009.

Hur som helst var det nyttigt att bli påmind. Vi hade en övning, släcka oljefat. Jag startade, men hade svårt att få bort pinnen. Först vid andra (eller var det tredje försöket?) som jag lyckades bryta plomben. Jag gick för nära med, men fick backa lite.

HLR var det mycket bättre resultat. Jag hade rätt grepp och det klickade varje gång jag tryckte ner bröstkorgen på dockan (miniAnn?) Jag gjorde fort med. Vad jag var sämre på var blåsten. Hade inte full styrka. Händer gör ont efter övningarna och hostan, ja, det är inte sämre i alla fall.

Jag fick ett samtal på morgonen, under utbildningen som jag skickade till mobilsvar. Inget meddelade var inläst. Det visade sig att det var från Vätterhem. De skulle kanske kunna kolla på tvättmaskinen idag, annars gör de det imorgon 😀

Passade på att boka en tid hos naprapaten. Men han var inte på plats. Jag bokar alltid via webben, vilket har funkat hittills, men han hade stuckit då han hade inte fått meddelande att om nån bokning. Tjejerna i kassan ringde och ringde efter honom och gick runt i lokalen. Efter en kvart tackade tjejerna för deras försök och drog jag. Sa att jag skickar ett mejl till honom. Han till andra sidan gatan när han ringde. Tyckte inte att han behövde åka in till stan för min skull. Det skulle dessutom ta 15-20 minuter. Så vi bokade en ny tid. Det blir 16:15 på onsdag.

När jag kom hem gjorde jag det jag hade skjutit på i dryga året, nämligen sätta upp brandfilten. Jag hade inte hittat ett bra ställe. Men hellre att den sitter uppe än ligga på hatthyllan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.