3 älgar, 3 tranor, 2 katter, orienterare …


Ja, jag mötte 3 älgar, 3 tranor, 2 katter, en hel del hundar som var ut och rastades. Och en hel del orienterare. Oräddast var älgarna som stod och glodde på mig. Räddast var katterna.

Efter att kurerat mig i 2 dagar gav jag mig ut på en liten tur.

Först började jag med att gå till Willys för att köpa grovsopborste (osäker om de ens har det). Det visade sig att de öppnat först 10 och klockan var inte ens halv 10. Så jag vände och tog hojen till stan, köpte mig en warp och senare tanka innan jag gav mig ut från stan.

Hamnade på väg 40, men vrek av mot Olsbo, Beht och Rud. Stannade i Rud (57.7855575473, 13.8533175) och njöt av utsikten. Vägen dit var kanon dessutom 🙂 Körde sedan mot Bottnaryd.

Vägen till Löckna var inte lika rolig om man tänker på beläggningen, men utsikten var fin och den var smal och kurvig som en väg ska vara.

Åter hamnade jag en på tråkig väg, men vek av mot Köttkulla. Just fan, det var grusväg det 😦 Jag hade undvikit grusvägar fram till nu. Det har ju regnat i några dagar och jag ville inte hamna i lera. Fast, det var inte så lerigt, lite fuktigt på några ställen, så jag fortsatte.

Efter en bra bit såg jag 2 tjejer som tittade på en karta. De vände och jag såg senare en skylt om löpare och att man ska sakta. Det gjorde jag. Det visade sig att det var orientering på gång och de sprang och gick tvärsöver vägar, somliga flyttade inte en på sig och jag sicksackade i krypfart tills jag var säker att inga andra fanns i närheten. Långt senare såg jag en skylt om orientering, men det fanns inget därifrån jag kom.

Körde mot Ryd. Lång raka, en lappad väg 😦 Tills jag närmade mig Komosse. Såg sjön och såg att det fanns en liten ”stig” till sjön. Vände och körde ner dit. Med möda vände jag hojen mot vägen igen. Varför gjorde jag så? Gick ner de få meterna till vattnet, stod och käkade mackan. Det var rofyllt 🙂

Körde sedan vidare på väg 666 (!) tills jag kom till Algrena (väg 667). Jag visste att det var dryga mil grusväg genom Komosse naturreservat. Hojen var redan smutsigt varför inte fortsätta på grus?

Kom till Ölsremma kyrka och fortsatte mot Ljungsarp, ca 6 km kurvig grusväg. Såg några gestalter mitt i en kurva. De stod och tittade på mig. En älg hona och 2 kalvar. Stannade och satte hojen i Neutral. De bara tittade i några minuter och jag tänkte, jaha, vad göra? Försöka vända? Mamman gick några steg in i kurvan så jag såg henne inte längre. Efter en stund vände en av kalvarna och gick in i skogen, motsatt den väg mamman tagit vägen. Ska jag starta hojen och köra sakta dit? Mamman är ”gömd” fortfarande. Ska jag vända?

Älghonan kom tillbaka och fortsatte efter kalven in i skogen. Den andra kalven stod var. Men även denne gick in i skogen. Väntade en minut innan jag starta och körde sakta ner mot de. De var borta. Puh 🙂

Körde vidare, fina kurviga vägar tills jag kom till väg 26, men vek av mot Bondstorp , (Angeredhestra), Kråkebo och Sandseryd.

Innan Sandseryd jagades jag av en idiot på 50 sträckan. Han låg för nära. När jag kom till 70 sträckan gasade jag på och såg plötsligt att han körde om mig, utan att blinka. Saknade ner och lät honom fortsätta medan jag skakade på huvudet.

Stannade och tvättade hojen. NU ska jag fortsätta kurera snuvan och ryggen.

Tankade 8,77 liter. Mätarställning: 2326. 17 mil blev det idag.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.