Blandade vägval


Tankade 6,01 liter (så mycket åkte jag igår) och åkte vidare. Som vanligt hade jag inte planerat nåt mer att jag kanske ska stanna nånstans och fika/käka lunch.

Så blev det inte. Körde i närmare 5 timmar innan jag kom hem och fikade hemma!

Ibland lyckas jag med vägval och ibland bommar jag. Det var blandat idag. Åkte till Malmbäck via Tenhult (och det blev samma väg tillbaka).

I Malmbäck startade jag SMC-appen och körde. Fick stanna och stänga av den. Den väg jag tog var en återvänds”gränd” i skogen, en grusväg.

Startade om den och körde mot Bringetofta. Det var inte vägen jag var ute efter, så senare raderade jag den rutten med. Den vägen var relativ kurvig hela sträcken, men den var så guppig.

Körde via Komstad fram till 127:an. Körde rakt fram och det blev en grusväg som ledde tillbaka till 127:an. Fortsatte rakt fram, ännu en grusväg. Tillbaka till 127.an 😦

Från Vrigstad körde jag vidare, fin kurvig väg till Stockaryd 🙂 Därifrån hamnade jag på väg 30 😦 Körde mot Växjö. Hur långt kan det vara dit? Långt senare såg jag att det var 42 km dit 😦 Så jag vek av mot Rörvik. Passerade klubbhus för nån mc-klubb (nåt med arrow). Körde mot Sand. Där såg jag första hästen. Körde väldigt sakta förbi och blev tackad för. Tecknade ”sakta ner” till mötande bil. Han sket i det och jag såg i backspegeln att hästen skuttade lite.

Hämnade vid sjön Värme! Där stannade jag några minuter och vilade mig.

Hamnade på väg 30 och valde att köra mot Vrigstad., men vek av mot första avfart. Bra kurvig väg 😀

Till slut kom jag till naturreservatet Sandvik! Innan dess stannade och kollade på den fina utsikten vid Svenbygd.

Tidigare hade jag sett en skarp nedförsbacke som visade samma fina utsikt. En grusväg. Kommer man ner till sjön (Rusken) tro? Halv rätt. Ner kom man till en återvändsgränd. Suck, bara kämpa sig upp igen.

Hamnade tillbak på 127:an 😦 Körde mot Vrigstad men vek av mot Jönköping via väg 30. Fösta bästa väg svängde jag av. Blev en grusis den med. Tänkte välja en väg, men såg att det stod att bron är avstängd så jag fortsatte mot Nydala. Den ledde tillbaka till 127 😦 Så jag fick åka tillbaka samma väg, fram till väg 30 tills jag kom till Hok. Där svängde jag av mot Malmbäck.

Såg en skylt mot nåt fik. Det visade sig vara en golfbana/camping. Såg ingen fik så jag fortsatte till jag kom till ett ställe där det stod Privat väg 😦 Fick jucka mig fram och tillbaka på vägen för att kunna vända och köra därifrån. Hade satt 1:ans växeln. När kom loss såg jag att det stod 79,2 liter, så mycket hade jag bränt om jag hade fortsatt köra i den hastigheten och i den växlen :O Ooops! Personlig rekord!

Så jag kom hem och fikade istället. Ska ta och käka lunch/middag snart. Tankade 9,7 liter på vägen hem.

Mätarställning: 996. 27 mil blev det idag. Dags för 100 mils service!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.