Räcker bensinen tro? Eller en gång var jag i Ödestugu 3 gånger!


Hade skitont igår kväll, i natt och i morse. 2 Treo senare kunde jag ta mig ut på liten äventyr, men sen kom värken tillbaka och jag har nu tagit den tredje tabellen 😦 Tur att jag hade semester idag.

Åkte iväg innan 14. Det var soligt, men lite kyligt. Värmehandtaget funkade bra 🙂 Det var härligt väder när jag kom hem, men jag har ont så, ja, vad göra?

Det blev 11,4 mil och mätarställning har hamnat på 321.

Åkte mot Tenhult och vidare mot Ödestugu. Stannade en stund vid Hokasjön innan jag fortsatte vidare. Tog väg 30 och åkte en bit, ville inte tillbaka samma väg. Körde sedan mot Malmbäck och hamnade i samma korsning som jag inte ville ta tidigare i Ödestugu!. Äh, jag kör tillbaka, men istället för att köra tillbaka till Tenhult körde jag mot Fintorp, (eller Finntorp som det stavades där). Fick ta det vackert innan jag körde in på den. Det var lösgrus överallt, när man skulle svänga höger från Ödestugu mot ”Finntorp” 😦

Den vägen var smalare och mycket mera kurvigt, men ack som grusig. Fick ta det lugnt på många många ställen. Det var många mörka kurvor och många kurvor i uppförsbacke. Jag reste mig flera gånger för att kunna se mellan kurvorna bättre och kunde upptäcka bilar och grus, så jag tog det lugnt. Som tur var så hade inga bilar bakom som tryckte på.

Jag valde att köra mot Stolpen, tror jag att hette så. Men vägen blev plötsligt grusväg och lerig 😦 Min fina hoj tänkte jag fortsatte. Tog det lugnt där med för att inte halka på leran.

Väl ut från grusvägen körde jag mot Malmbäck istället för Nässjö. Hann inte långt innan det instrumentbrädan började blinka att varna att det var dags att tanka. Skit! Hur mycket bensin har jag kvar och hur långt har jag till en mack? Växlade och saktade ner för att spara bränsle. Såg en skylt mot en mack i Malmbäck och svängde dit och såg macken direkt 🙂 Puh!

Men jag fick in bara 10,57 liter :O Hur slut var den egentligen? Enligt min app så hade jag åkt 26,9 mil  på en tank. Jag såg under färden att jag hade lägst 0,26 och högst 1,9 liter/mil. 1,9? :O Jag, då hade jag låg jag på 5:ans växel och högre fart än jag skulle.

Blev storväg tillbaka en bit innan jag svängde mot Ödestugu! Därifrån tog jag nästan samma väg tillbaka.

Stannade och handlade på vägen hem. Köpte lite för mycket, men jag lyckade möblera om i kassen och få ner kassen i hjälmfacket 🙂 Hängde hjälmen på hojen innan jag gick in. Det var lite kämpigt, men det gick. Inget jag kommer att göra när det regnar. Nästa vecka (på fredag) ska jag lämna in hojen på service och får förhoppningsvis all beställd material monterad på hojen. Det saknades nåt fortfarande. Förhoppningsvis är även den sista grejen hemma så att jag kan få allt på gång. Efter det kan jag lägga hjälmen i toppboxen och slipper böka.

Har en blomspruta med lite Yes i garaget som jag använde för att torka av det värsta på hojen när jag kom hem. Får ta torka av mera imorgon när hojen har svalnat.

Hoppas att jag är tillräcklig bra för en tur imorgon med. Har semester imorgon med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.