Får sluta hosta!


Det var ingen kul natt inte. Vaknade några tusen gånger, ändå lyckades jag sova så konstig att jag vaknade med värk i nacken 😦 Kanske för att jag däckade på morgonkvisten?

Var till läkaren. Han kom och hämtade mig ca en kvart efter bokad tid. Han får ofta komplicerade patienten som tar tid och då ligger han efter. Jag ska till honom den 5 februari, på hans fika tid! Han sa att han kan fika senare.

Han hade hört mig hosta medan jag satt och väntade på honom. ”Då kan du tänka dig hur mina stackars kollegor har det. Jag sitter ju i kontorslandskap och just nu låter jag inte så mycket heller för den delen!”

Jag fick rådet att sluta hosta! Jaha, hur lätt är det och ska jag gå på KBT tänkte jag?!

Han var bra pedagogiskt. Han jämförde det med ett sår eller eksem på armen. Det kliar, och ju mer man kliar såret/eksemet så kliar det ännu mera. Man måste sluta klia helt enkelt!

Det är förstås inte lika lätt att sluta med med en reflex. Det skickas signal till hjärnan att det är nåt fel och hjärnan säger hosta. Ja, något så där i alla fall 😛

Så jag får tänka på det hela tiden. Kväva hostan så mycket jag kan där det går. Om jag hostar ska jag försöka inte hosta så kraftigt.

Till hjälp har fått flytande Atarax så jag sakta och i omgångar får svälja, så att den hinner ”bedöva”. 5 ml till natten och 5 ml på morgon. Det där med morgonen är jag väldigt skeptiskt till. Jag lär bli sömnig av det och inte kunna (våga) jobba.

Jag får sluta med Symbicort och Pulmicort. Pulver retar luftrören och jag hostar. De har inte hjälpt när jag gått så länge med hostan.

Och när jag går ut i kylan ska jag använda lungplus att andas igenom. Jag får inte ta djupa andetag och får andas via näsan så mycket det går. Precis tvärtom det jag försökt lära mig göra de senaste månaderna alltså!

Att jag har yrsel, illamående och huvudvärk kommer att försvinna när jag blir av med hostan. Men jag får räkna med hostan ett bra tag framöver. Jag ska på återbesök den 5 februari för att se hur det gått med behandlingen. Jag tror lobotomi funkar bäst för att

Jag har lyckats dämpa hostandet, men jävla jobbigt att tänka på det hela tiden. Det går nog bättre att ta bort reflexen med lobotomi tror jag 😉

Ska ta Atarax efter maten och se hur det funkar. Svårt att hålla medicinen i munnen och svälja i omgångar. Lär behöva träna på det!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.